İLKADIM’DAN SİNEMA GÜNLERİ

01 Ocak Perşembe 1970

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlkadım Sinema Günleri'nde İlkadım İlçesi'ndeki lise öğrencileri "Eve Dönüş: Sarıkamış" filmini izledi.

İlkadım Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğince düzenlenen İlkadım Sinema günlerinin ilki Konak Sineması'nda "Eve Dönüş: Sarıkamış"  filmi ile gerçekleştirildi. İlkadım İlçesi'nde ki liselerin davet edildiği sinema günlerinde salonlar tıka basa doldu. "Eve Dönüş: Sarıkamış"  filmine ilgi gösteren gençler yapılan hizmetten son derece memnun olduklarını belirtti. Sinema girişinde filmi seyretmeye gelen gençlere mısır ve içecek ikramı İlkadım Belediyesi personeli tarafından yapıldı. Pür dikkat filmi seyreden gençler zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. I. Dünya Savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan, 109.274 askerin öldüğü Sarıkamış Harekatını anlatan filmde gençler tarihin önemini bir kez daha anladı.

KÜLTÜR SANATA ÖNEM VERİYORUZ

İlkadım Belediyesi olarak gençlere tarihin milli ve manevi değerinin işlenmesi noktasında önem verildiğini belirten ve gerçekleşen bu tür etkinliklere her zaman destek verildiğini belirten İlkadım Belediyesi Basın Yayın - Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, " Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği ile gerçekleştirdiğimiz İlkadım Sinema Günleri kapsamında İlkadım İlçemizde bulunan lise öğrencilerimize "Eve Dönüş: Sarıkamış" filmini seyrettiriyoruz. İlkadım Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerimize çok önem veriyoruz. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da geçmiş yıllarda kültür ve sanata ne kadar önem verdiğini halkımızda yakında takip ediyor. Bu projeyi gerçekleştirirken öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak ve onlara 93 harbinde yaşananları, orayı anlatmak ve Mehmetçiklerimizin o günkü zor şartlarda nasıl mücadele verdiğini nasıl zorluklar yaşadığını bir nebze olsun anlatmak için geçmiş yıllarda vizyona giren "Eve Dönüş: Sarıkamış" filmini izletmeyi düşündük. Bu projeye başkanımız çok önem verdiği için film tercihimiz bundan dolayı oldu. Öğrencilerimizin büyük ilgiyle karşıladığı bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz." dedi.