İLKADIM’DAN BÜYÜK GENÇLİK ÇALIŞTAYI

12/02/2015

İLKADIM’DAN BÜYÜK GENÇLİK ÇALIŞTAYI

İLKADIM GENÇLERİN YANINDA

Bilinçli ve topluma faydalı bir gençlik için çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, Mahalle-Mahalle gençlik çalıştaylarına ara vermeden devam ediyor. İlkadım ilçesi sınırları içinde mahallelerde yapılan toplantılara gençlerin sorunlarını hızlı şekilde çözüme kavuşturuyor.

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi tarafından başlatılan mahalle mahalle gençlik çalıştayları hız kesmeden devam ediyor. Gençlerin sorunlarının çözülmesi, isteklerinin değerlendirilerek yerine getirilebilmesi amaçlı İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen Mahalle-Mahalle Gençlik Çalıştayı’nın üçüncüsü Yeşiltepe İlköğretim okulunda gerçekleştirildi. Çalıştaya, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Bolat, Yeşiltepe, Ataköy ve Güzeldere mahallesi muhtarları öğretmenleri din görevlileri, vatandaşlar gençler katıldı. Düzenlenen toplantıda önce mahallelerin nüfus ,eğitim kamu kurum  ve sosyal mekanlarını içeren tanıtım sunumu yapıldı.

İlkadım Belediyesi olarak gençlere fazla önem verdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, “ Belediyemiz ve kent konseyimizin mahalle-mahalle gençlik çalıştayın üçüncüsünü icra ediyoruz. Bu çalıştaylar belediyemiz tarafından çok önemsenen bir çalışma. Gelecek nesillerin topluma faydalı olmaları için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin bulunduğu toplum  içerisinde külfet olan değil nimet olan nesil olarak olması hepimizin isteğidir. Gençlik bu milletin bu devletin hazinesidir. Keşfedilmeyi bekleyen bir hazinedir. Gençlik bizim hakikaten umudumuz, ümidimiz, geleceğimiz. Gençlerimiz bilinçli ve şuurlu bir nesil olması noktasında bu gençlik çalıştayımız faydalı olacağını düşünüyoruz. Gençlerimiz yani cevherlerimiz hazinelerimiz definelerimiz  pul olmasın, topluma faydalı nesiller olması için çalışıyoruz” dedi.

Toplantının ikinci aşamasında mahalle sakinlerine ve gençlere  moderatörler eşliğinde sorun tespitleri ve çözüm analizleri  yapıldı. Çalıştay sonunda katılımcılara katılım belgeleri verildi.