Samsun’da Yabancı Öğrencilerin Erdoğan Sevgisi

Samsun’da Yabancı Öğrencilerin Erdoğan Sevgisi

-Samsun’da Yabancı Öğrencilerin Erdoğan Sevgisi

-Tok ve Köktaş Öğrenci Buluşmasında

Farklı renklerin ve etnik kimliklerin bir araya olduğu öğrenci buluşmasında yabancı öğrencilerin ‘Erdoğan Sevgisi’ dikkatlerden kaçmadı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, Samsun Uluslar arası Öğrenci Buluşmasını ziyaret etti. Köktaş’ın stantlar gezerken Başkan Tok’u ‘Erdoğan’ ismine vurgu yapması yabancı öğrencilerde hayranlık bıraktı. Öğrencilerin ülkelerini tanıttığı statlarda Başkan Erdoğan Tok ile fotoğraf çektirmek istemesi zor anlar yaşattı.

Cumhuriyet Meydanında iki gün boyunca 50 farklı ülkeden yüzlerce öğrencinin kendi ülkelerini tanıtmak için bir araya geldiği 8. Uluslar arası öğrenci buluşması etkinliğini gezen Başkan Tok ve Milletvekili Adayı Köktaş’a ilgi yoğundu. İki gün boyunca ziyaretçilerine açık kalan tüm stantları tek-tek gezen Başkan Tok ve Köktaş Anneler Günü dolayısıyla bayanlara karanfil dağıtarak anneler gününü kutladı.

Farklı kültürlerin buluşması ve kaynaşması olarak nitelendirdiği 8. Uluslar arası öğrenci buluşmasını tüm Türkiye’de 33 şehirde kutlandığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  “ Samsun’da öğrenim gören yabancı öğrencilerin bir araya geldiği bu kardeşlik buluşmasının bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzu göstermektedir. Her türlü ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve dışlamaya karşı bütün insanların kardeş olduğu inancıyla tertiplenen bu etkinlik 7 gün boyunca tüm 33 farklı şehirde devam etmektedir.  Farklı renklerin ve etnik kimliklerin kaynaştığı bu uluslar arası buluşman Türkiye’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu gösterir. Bu organizasyonu Muhacir ve Ensar’ın buluşması olarak görüyorum.” dedi.