TOK’TAN ÇOCUKLARA SAĞLIKLI BESLENME TAVSİYESİ

TOK'TAN ÇOCUKLARA SAĞLIKLI BESLENME TAVSİYESİ

-TOK'TAN ÇOCUKLARA SAĞLIKLI BESLENME TAVSİYESİ

-İlkadım'dan Vatandaşlara Ücretsiz Sağlık Taraması

İlkadım Belediyesi, Sağlıklı Yaşam ve Spor Panayırında  açtığı stantta  vatandaşlara ücretsiz kan, şeker ve tansiyon ölçümünde bulundu.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Büyükşehir ve İlkadım Belediyesi işbirliği ile Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı düzenlendi.

Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen sağlıklı beslenme ve spor panayırına Gençlik ve Spor  Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, kamu  kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜCRETSİZ KAN, ŞEKER VE TANSİYON ÖLÇÜMÜ

Sağlıklı Yaşam ve Spor panayırında paydaş olan İlkadım Belediyesi'nin açtığı stand, ilgi odağı oldu. Belediye'nin sağlık, spor ve diğer hizmet alanlarında yapılan hizmet ve projelerin anlatıldığı stantta vatandaşlara belediyenin sağlık memurları tarafından kan, şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı.

ÖĞRENCİLER'DEN TOK'A YOĞUN İLGİ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ziyaret ettiği sağlıklı yaşam ve spor panayırında öğrencilerin ilgisi bir hayli fazlaydı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sağlıklı beslenmenin ve spor yapmanın insan sağlığı açısından önemine vurgu yaptı. Spor'un her yaştan insanın için faydalı olduğunu söyleyen Başkan Tok, özellikle çocukları obezite konusunda uyarılarda bulundu. Çocuklara  obeziteden korunmalarını sağlamak için öncelikle beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Tok, Çocukların  fast-food tarzı beslenmeden, abur cubur yiyeceklerden uzak tutulması, düzenli spor yapmaları, sürekli bilgisayar ve televizyon başında vakit geçirmelerinin önlenmesi gerektiğini belirtti.

Tok, daha sonra sağlıklı yaşam ve spor panayırında yer alan kurum ve kuruluşların açtığı stantları gezdi.