İLKADIM’DA FIRINLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

03/02/2016

İLKADIM'DA FIRINLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

BAŞKAN TOK, "HER ZAMAN ESNAFLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Samsunlu fırıncılar ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yapılan denetimlerde hijyen, hizmet ve lezzet noktasında örnek olduğunu belirlenen fırınlarımızı ödüllendireceğiz" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Tok, Samsun Şehir Kulübünde düzenlenen toplantıda Samsunlu fırıncılar ile bir araya geldi. Toplantıya İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yanı sıra Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit ve Samsunlu fırıncılar katıldı. İlçe genelindeki fırıncılar ile fikir alışverişi yapan Tok daha sonra fırıncıların isteklerini dinledi. Fırıncılara ve esnaflara verdiği destekten dolayı Başkan Tok'a teşekkür eden Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit " Her zaman bizlerin yanında olan bir telefon kadar uzağımızda olan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a bizlerle bir arada olduğu için bizlerden desteklerini hiç bir zaman esirgemediği için sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

KAÇAĞA GEÇİT YOK

İlçe genelinde kaçak işletmelere hiç bir şekilde taviz vermediklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Alınlarının teri ile ekmek paralarını kazanan esnaf kardeşlerimiz ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Esnaflarımız ile vatandaşlarımız ile abi kardeş gibiyiz. Başkanlıklar makam mevki geçicidir, ağabeylik dostluk kardeşlik kalıcıdır. Bizlerde esnaflığın içinden gelen bir kişi olarak esnaflarımız ile daima yakınlık kurduk. Her zaman kurallar ve kanunlar çerçevesi içinde esnaflarımızın yanında durduk destekçisi olduk. Fırıncı esnaflarımızın sorunlarının çözüm noktasında her zaman yapıcı olmak için çabalıyoruz. Ruhsatını almış vergisini düzenle ödeyen esnaflarımıza her zaman sahip çıkıyoruz, haklarını savunuyoruz. En hassas olduğumuz konu olan kaçak iş yerlerine geçit vermiyor titizlikle denetlemelerimize devam ediyoruz. Hiç bir şekilde kimseye tolerans göstermiyor sıkı bir şekilde yakında takip ediyoruz. Alnının akıyla parasını kazanan işini yapan esnaflarımıza her zaman sahip çıkıyoruz.

ÖRNEK İŞ YERLERİ ÖDÜLLENDİRECEK

İlkadım'da hijyen ve hizmet noktasında başarılı olan fırınlara Örnek İşyeri Belgesi verileceğinin belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Samsunda fırınlar artık bir marka haline geldi. Esnaf ziyaretlerimizde görüyoruz fırınlarımız artık tertemiz şeffaf bir çalışma prensibi ile hizmet veriyorlar. Ben bu iş yerlerimizi kutluyorum. Eskiden halkımız bu konulardan dolayı tedirgindi ama artık gönül rahatlığı ile fırınlarına gidiyor ekmeklerini alıyor. Kamera sistemi ile imalathaneyi görüyor hijyenik bir şekilde alışverişini yapıyor. İlerleyen günlerde bu tür fırınlarımıza bir belge vereceğiz. Bu belgede o iş yerinin hijyen, hizmet ve lezzet noktasında  örnek olduğunu gösterecek" dedi.

Başkan Tok daha sonra toplantıya katılan fırıncı esnaflarına İlkadım'da yapılan ve yapımına başlanan projeler hakkında detaylı bilgi verdi.