İLKADIM’DA BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR

17/11/2016

İLKADIM'DA BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR

İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 26 Ekim' de resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması" uygulamasının başladığını açıkladı.

İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 26 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Yasa kapsamında vergi borçlarının yapılandırılma işlemlerinin başladığını, ödemelerin peşin veya 6-9-12 ve 18 aya bölünebilerek yapılacağını belirtti.

Vatandaşların Yasa kapsamsında vergi affından yararlanması için gerekli başvuruları yapması gerektiğini belirten İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Metin Aksakal, “Yürürlüğe giren yasa kapsamında vergi borçlarını yapılandırarak ödemek isteyen vatandaşlarımızın belediyemize başvurmaları gerekmektedir. Gerekli müracaatlar, Gazi ve İlkadım hizmet binalarımızdaki Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı birimizde 25 Kasım 2016 tarihine kadar yapılmalıdır. Yasa kapsamında yapılandırılacak olan emlak- ÇTV.-İlan Reklam vergi borçlarını peşin veya 6-9-12 ve 18 aya bölünebilen taksitler imkanıyla 2 ayda bir ödeme kolaylığıyla gerçekleştirebilecekler" dedi.

İLKADIM BELEDİYESİNDE FAZLA MESAİ

İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü yasa kapsamında yapılandırmaların 25 Kasım 2016 mesai bitimine kadar, ilk taksit ödemelerinin 30 Kasım 2016 tarihi mesai bitimine kadar yapılabileceğini duyurdu.

Çalışan mükelleflerin bu imkanlardan yararlanabilmesi için 19-20 Kasım ve 26-27 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri ilgili birimlerin 09:00 ve 17:00 saatleri arası aktif olarak faaliyet göstereceği bildirildi.