İLKADIM BELEDİYESİ MEVLİT KANDİL’İ ÖZEL PROGRAMI TERTİP EDECEK

Geri08/12/2016

11 Aralık Pazar günü Gürbüz Camii'nde İlkadım Belediyesi ve Son Peygamber Platformu ve Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ÇEYDER) tarafından Mevlit Kandili Programı düzenlenecek.

İlkadım Belediyesi ve Son Peygamber Platformu ve Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ÇEYDER) tarafından “el-Müstakîm İstikamet üzere dosdoğru olan (S.A.S.).” temalı kandil programı tertip edilecek. Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği Rabiu’l-Evvel ayının on ikinci gecesi olarak bilinen Mevlit Kandili bu yıl 11 Aralık Pazar gününe gelmektedir. Manevi duyguların en yoğun yaşandığı ve İslam alemi için büyük önem arz eden Mevlit Kandili Gürbüz Camiinde Mevlit Kandili Özel Programı tertip edilecek.

Mevlit Kandilini idrak edecek olmanın heyecanını yaşadığını vurgulayan Başkan Tok; "Alemlere rahmet olarak dünyaya gelen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğduğu gece olan bu mübarek geceyi idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesajlar insanlık üzerindeki cehalet bulutlarını dağıtmıştır. Bugün hepimiz Peygamber Efendimizi anlamaya, onun engin sevgi ve hoşgörüsüne, izzet ve keremine, rehberliğine her zamankinden fazla muhtacız. Bu mübarek gecelerin onu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz. Kandiller insanların arınması ve erdemli olması doğrultusunda önemli gecelerdir. Kandil geceleri insanları her türlü kötülüklerden, şerden haksızlıklardan uzak durmayı öğretir” şeklinde konuştu.

MEVLİT KANDİLİNDE KURAN-I KERİM TİLAVETİ VE İLAHİLER OKUNACAK

İlkadım Belediyesi ve Son Peygamber Platformu ve Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ÇEYDER) tarafından Gürbüz Camii'nde 11 Aralık Pazar günü tertip edilecek Mevlit Kandili Programında Kuranı Kerim Tilaveti ve Anlamı, solo ve koro İlahiler, Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Metin Yılmaz'ın “İstikamet Üzere Dost Doğru Olan (S.A.S.)” konulu konuşmaları, Yunus KESMEN den Mevlid Kandili duası ve ibadetler eda edilecektir.

Habere Ait Diğer Fotoğraflar