İlkadım’da Gözler Nur, Gönüller Aşk İle Doldu

Geri26/12/2016

-İlkadım'da Gözler Nur, Gönüller Aşk  İle Doldu

-İlkadım'da Şeb-i Arus Merasimiyle Samsunlular Manevi Yolculuk Yaptı.

İlkadım Belediyesi tarafından Hz. Mevlânâ'nın ahirete intikalinin 743'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Tasavvuf Mûsîkîsî ve Semâ Töreni'nde gözler nur, gönüller âşk ile doldu.

Türkiye'de Konya ile birkaç il dışında organize edilen Şeb-i Arus töreni, İlkadım Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi'nde organize edildi. İki bölüm halinde gerçekleştirilen programda Samsunlular manevi bir haz yaşadı.

NAAT, İLAHİ VE ZİKİR MECLİSİ

Mevlânâ'nın düğün gecesi olarak adlandırılan  Şeb-i Arus  merasimi öncesi ilk bölümde solistliğini Kültür ve  Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı İlahiler okudu. Tevhîd Zikri'nin de yapıldığı gecede, Tevşih, Naat, Durak, İlahi, Nefes gibi dini müzik formları ile birlikte  oluşturulan repertuarda sanatseverler  unutulmaz bir gece yaşattı.

SEMAZENLERİN MANEVİ YOLCULUĞU

Programın ikinci yarısında 7 bölümden oluşan semâ töreni icra edildi. Saz heyeti ve törene katılanlar yerlerini alarak semazenbaşı eşliğinde tüm semazenler sema meydanını selamladı. Daha sonra semazenler bir eli aşağı, bir eli yukarı tutarak semâ töreniyle manevi yolculuğa başladı. Gecenin manevi iklimi ve ahengi ile manevi bir haz yaşayan davetliler, sema gösterisini büyük bir hayranlıkla izledi.

SAATHANE TABLOSU VE ÇİÇEK TAKDİMİ

Mevlana’nın vuslata yürüyüşünün 743'üncü. seneyi devriyesinin manevi ikliminde Samsunluları eşsiz bir programla buluştuğu gecenin sonunda,  İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve İlkadım Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı’ya ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Koro Şefi Nihat  Gönül'e Saathane tablosu ve çiçek takdim ettiler.

Habere Ait Diğer Fotoğraflar