BAŞKAN TOK ÇALIŞANI KUCAKLIYOR

18/06/2014

BAŞKAN TOK ÇALIŞANI KUCAKLIYOR

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Temizlik ve Fen İşleri personeliyle bir araya geldi. Başkan Tok, "Herkes hürdür ama kimse kimseye hakaret edemez" dedi.

İlkadım Belediyesi Derebahçe Şantiyesi'ne Temizlik ve Fen İşleri personeliyle buluşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok personel ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Personel arasında konuşulanlara açıklık getiren Başkan Tok, "Çalışan personele her zaman kapımız açık, o kişiler başımızın tacıdır." dedi

“ÇALIŞAN BAŞIMIZIN TACIDIR”

Çalışanların ekmeğiyle hiçbir zaman oymadıklarını belirten ve herkesin görevini yapması gerektiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Geçmiş dönemde belediye başkanlığı yapmış birisi olarak hep çalışanın yanında bir anlayışla çalıştığımızı kamuoyu ve çalışanlarımız biliyor. 2004 - 2009 dönemlerinde göreve geldiğimizde kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Seçimlerde de söylediğimiz gibi alnının teriyle evine ekmek götüren işçimiz başımızın tacıdır. Şu işçi önceki dönem girmiş, farklı görüşlüymüş, başka memleketliymiş bizi ilgilendirmez. İşçilik vazifesini yapmak suretiyle herkesi sonuna kadar destekçisi oluyoruz. İşçi işçiliğini yapacak, amir amirliğini yapacak, başkan başkanlığını yapacak ama işçi kalkıp siyaset yapmaya kalkışırsa kusura bakmasın." diye konuştu.

“İŞÇİ EVİNE EKMEK GÖTÜRMEK İÇİN VAR”

İşini doğru yapan işçilerin çıkarılma korkusu olmaması gerektiğini söyleyen Başkan Tok, "İşçilerimiz burada ekmeğini kazanmak için var, evine çoluğuna çocuğuna ekmek götürmek için var. Zaman zaman duyuyorum acaba bizi işten atarlar mı diye konuşuluyormuş. İşçilerimiz rahat olsun içlerini ferah tutsun, işini yapan, belediyemize yakışır bir şekilde çalışan kişilerin kesinlikte işten çıkartma gibi bir durum söz konusu değildir. Bu düşünceleri ortalığa yayan kişiler, çalışmıyordur işini yapmıyordur ki böyle bir korkusu vardır. " dedi.

“İŞİ BEĞENMİYORLAR KOVDULAR DİYORLAR”

Oturarak, iş yapmadan devletten maaş alanların farklı birimlere verilerek çalışmalarını sağladıklarını ve bu kişileri işi bıraktıklarını söyleyen Başkan Tok, "Bin 300 çalışanımız var ama temizlik işlerimize fen işlerimize hala işçi ihtiyacımız var. Bizlerde, masa başında işini yapmayan işine sahip çıkmayan, oturarak devletin parasını alan kişileri ihtiyaç olan müdürlüklerimize yönlendiriyoruz. O müdürlüklerde çalışmayan işini beğenmeyen çalışanlar işi bırakıp gidiyor sonra beni kovdular beni işten attılar diyor. Bizim çalışanlarla hiç bir zaman problemimiz olmadı hep söyledim yine söylüyorum çalışan, alnının teriyle parasını kazanan bizim başımızın tacıdır." dedi.

“HER ÇALIŞAN KURUMUNA SAHİP ÇIKACAK”

Hiç bir personelin insanlara hakaret etme hakkının bulunmadığının altını çizen Başkan Tok, "Herkes fikrini siyasi görüşünü ifade etmekte hürdür ama başkalarına hakaret etme özgürlüğünü vermez. Bir işçi kalkıpta  facebook'tan twitter'dan herhangi bir belediye başkanı için küfür edemez. Hakaret küfür ederse affetmeyiz. Bu konu sadece benim için değil, hangi belediye başkanı olursa yapamazsınız. Herkes çalıştığı kuruma sahip çıkacak, işçi konuştuğuna yaptığına dikkat edecek. İşçi işini yapıp evine gidecek." Dedi.

Başkan Tok program sonunda personele baklava dağıttıktan sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.