ERDOĞAN TOK, "HEP BİR ARADAYIZ"

07/07/2014

ERDOĞAN TOK,

İlkadım Belediyesi tarafından yapılan komşu iftarları kapsamında Adalet ve Bahçelievler mahallesi sakinleri iftarda bir araya geldi.

İlkadım Belediyesi'nin her akşam farklı mahallerden düzenlediği komşu iftarları adı altında yapılan iftar yemeklerinin dün akşam ki noktasında Adalet ve Bahçelievler mahallesi sakinlerinin bir araya geldi. Bahçelievler mahallesinde bulunan İlim Yayma Vakfı bahçesinde yapılan iftar yemeğine İlkadım Belediye Başkanı'ın yanı sıra Samsun Milletvekili Tülay Bakır, İlkadım Belediyesi Kurucu Başkanı Ahmet Okuyucu, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Tok mahalle sakinleriyle tek tek ilgilenerek isteklerini dinledi.

Komşuluk ilişkilerinin günden güne azalarak kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Artık komşuluk ilişkileri bitme noktasına geldi. Komşular aynı sofrada oturmaz oldu. Apartmanlarda süren yaşam, komşuluk ilişkilerini azalttı. İlkadım Belediyesi olarak tertip ettiğimiz komşu iftarları ile aynı apartmanda oturan kişilerden tutun farklı mahallelerde yaşayan insanlar bir araya geliyor. Aynı masada orucunu açıyor, tatlısını yiyor. Sohbet ederek birbirlerini daha da yakından tanıyorlar. İşte Ramazan ayının güzelliklerini yaşıyoruz. Ramazanın ayının amacının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vatandaşlarımıza hatırlatıyoruz. Kardeşlik duygusunu yaşatıyoruz." dedi.

Akşam-Teravih namazı arası Bahçelievler Camii'nde Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca Efendinin katılımıyla gerçekleşen sohbete katılan İlkadım Belediye Başkanı ve vatandaşlar özel geceden memnun kaldı. Kur-an’ı Kerim ziyafetinin yaşandığı gecede cemaat cami çıkışı belediye yetkililerine teşekkür etti.

Ayrıca Samsun'da ilki İlkadım Belediyesi tarafından yapılan Osmanlı Şerbeti dağıtımı vatandaşı memnun ediyor. Osmanlı dönemine ait özel kıyafetler giyerek güğüm ile şerbet dağıtan şıracı vatandaşın ilgisini çekiyor. Dağıtılan özel şerbet halka Ramazan ayının güzelliklerini yansıtıyor.