CUMHURİYET MEYDANINDA BİR İLK

24/07/2014

CUMHURİYET MEYDANINDA BİR İLK

İLKADIM ONBİNLERİ BULUŞTURDU

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir Gecesi özel programında onbinlerce kişi Cumhuriyet Meydanında aynı safta Teravih namazı kıldı. Özel gecenin sonunda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı.

İlkadım Belediyesi tarafından "Seccadenle Gel" yapılan Kadir Gecesi özel etkinliğine on binlerce kişi Samsun Cumhuriyet Meydanında buluştu. Cumhuriyet tarihinde ilk defa  on binlerce kişi, yatsı ezanının okunmasının ardından aynı safta teravih namazını kıldı. Düzenlenen Kadir Gecesi Özel programına İlkadım Belediye Başkanı'nın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun İl Müftüsü Hüseyin Öztürk, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve on binlerce vatandaş katıldı.

İLKLERİ YAŞATTIK

İlkadım Belediyesi olarak Ramazan ayında Samsun'a ilkleri yaşattıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Belediyemiz tarafından düzenlediğimiz bu özel geceye göstermiş olduğunu yoğun ilgi ve alakadan dolayı herkese tek tek teşekkür ediyorum. Rabbim bu birlikteliğimiz bozmasın bizleri hep bir arada tutsun. İlkadım Belediyesi olarak Ramazan ayımızı dolu dolu geçirdik. Komşu iftarları ile Samsun'da bir ilki gerçekleştirdik. Kadir gecesinde ise on binlerce kişi ile aynı anda Teravih namazımızı kıldık dualar ettik. Allah dualarımızı namazlarımızı kabul etsin. Şimdiden tüm dostlarımızın kardeşlerimizin Bayramını kutluyorum. Allah her Kadir gecemizin böyle dolu dolu yaşatmasını temenni ediyorum."dedi.

SAKALI ŞERİF İZDİHAMI

Düzenlenen özel gecede dünya Kur'an okuma birincisi Beykoz Riva Cami hatibi Mehmet Bilir, Yalova Merkez Cami İmam hatibi Fatih Bilir, Samsun Büyük Cami Baş İmamı hatibi Hamdi Demirbaş Kur'an ziyafeti verdi. Geceye katılan on binlerce kişi Kur'an ziyafetiyle gecenin bereketini ve huzurunu yaşadı. Programın sonunda Hz. Muhammed'in( S.A.V) Sakal-ı Şerif'i de ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif ziyaretinde adeta izdiham yaşandı.