İLKADIM’DA ULUSLARARASI KALİTE

06/08/2014

İlkadım Belediyesi geçtiğimiz ay ilçede ki asansör bakımları ve denetimleri için TSE ile imzalanan protokol kapsamında, TSE yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlkadım Belediyesi geçtiğimiz ay asansörlerin periyodik bakımı için gerekli olan A tipi akredite muayene kuruluşu olan TSE, ilçedeki asansörlerin uygunluğunu denetlemek için İlkadım Belediyesi ile protokol imzalayarak 1 buçuk yıllık sözleşme yapmıştı. Sözleşme sonucunda kısa sürede bölgede çalışmalara başlayan TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı çalışmalar hakkında İlkadım Belediye Başkanı'na bilgi verdi. Uluslararası kalite yöntemiyle sistem standardı olan TS EN ISO  9001:2008 kalite yönetim sistem standartlarının şartlarının  karşılanması bu şartların uygulanması amacıyla sistem kurulum çalışmalarını başlattı.

"HİZMETLER DÜNYA STANDARTLARINDA"

"Vatandaşlarımızın memnuniyet oranları talepleri sunulan hizmetlere dair geri beslemeleri bizler için büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmayı başlatma gayemiz sahip olduğumuz kaynaklarla ilçemize daha etkin hizmet sunmak amacıyla verilere dayalı olarak güçlü ve zayıf yönlerimizi daha güçlü olduğumuz yönleri daha güçlü nasıl yapabiliriz zayıf oldugumuz yönlerimizi daha güçlü hale nasıl getirebiliriz ortaya koyup uygulamaktır yine bahse konu standarttın şartlarını karşılamakla kalmayıp sürekliliğini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı  TS EN ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi belgesi ile taçlandırmak istiyoruz. Nihai amacımız belediyemiz hizmetlerini dünya standartlarına taşıyabilmek ve halkımıza dünya standartlarında kaliteli ve etkin hizmet verebilmektir. Bu amaçla daha önce de asansörlerin periyodik kontrolü konusunda iş birliği protokolü imzalamış olduğumuz, ülkemizin ve dünyanın en güçlü standart teşkilatlarından olan türk standart teşkilatlarından olan Türk Standartları Enstitüsü ile birlikte bir anlamda; kalite yolculuğu başlatmış bulunuyoruz." dedi.